Untitled Document
 MÜMİNLERİN BİLGİSİNE 
 GÜNÜN AYET-İ KERİME'Sİ:
Bilesiniz ki, onlar Peygamber`den, (düşmanlıklarını) gizlemeleri için göğüslerini çevirirler (gönüllerinden geçeni gizlerler). İyi bilin ki, onlar elbiselerine büründükleri zaman dahi, Allah onların gizlediklerini de, açığa çıkardıklarını da bilir. Çünkü O, kalplerin özünü bilendir. (Yûsuf-5)

 GÜNÜN HADİS-İ ŞERİF'İ:
Allah'ın rızası babanın rızasından geçer. Allah'ın memnuniyetsizliği de babanın memnuniyetsizliğinden geçer.


 GÜNÜN SÖZÜ:
Nereye düştüğüne değil, nereye takıldığına bak.
 
 FAYDALI SİTELER 
 
 SİTEDEKİ ZİYARETÇİLER 
Şu an sitede, 7 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

 
 ZİYARETÇİ SAYACI 
Pazartesi131
Salı123
Çarşamba145
Perşembe153
Cuma150
Cumartesi30
Pazar136
Toplam:373434
En Çok:581
 
http://www.siraceddin.com - silsile - Şeyh Ali Hüsameddin (K.S.)

    

ŞEYH ALİ HÜSAMEDDİN
(1278-1358 Hicri) (1861-1939 Miladi)

Bu zat, haseb ve neseb yönünden tanınmış bir anadan doğma, Şeyh Bahaeddin'in oğludur. Zikir, fikir, irşad, tezkiye ve taharet evinden yetişen ulu bir zattır. Üstün çalışkanlığı ile ilim sahibi olmuş ve hakkı olan irşad seccadesine oturmuştur. Şöhreti çevreye yayıldığından, taât ve ibadetle uğraşan birçok kişiler etrafına toplanmıştı. Kendisi, yaradılış itibariyle gösterişli, güzel yüzlü, yüksek ahlâk ve vekar sahibi, heybetli, konuşmada belagat sahibi, hatip, Türkçe, Arapça, Farsça ve kürtçe dillerine vâkıf olan ve bu dillerde yazan bir kimse olup birçok eserleri vardı. Allah (CC)'ın rahmeti üzerine olsun, arazinin ıslâhı ile ağaç ve bahçelere büyük sevgi ve merakı olduğundan, verimsiz yerleri ekip elverişli bir hale getirmeyi, su kanalları ve yolları açmayı sever, çalışmaları sonucu elde ettiklerini cömertçe yolculara, ziyaretçilere harcardı.

Bu zat, dağlık bir kesimde bulunan Bahagun köyünde müridleri için bir hanegâh inşa ederek orada yerleşmişti. Bazı vakitler, dedesi Osman Siraceddin (KS)'in Taviyla'daki makamında ve Hanenevti'de otururdu. Bu zat, orada da bir medrese ve hanegâh, ayrıca ikamet için güzel bir ev bina ettirmişti. Akrabalık, kardeşlik, yakınlık sevgisine önem veren ve bu yönde örnek gösterilen bir şahsiyetti. Bu zat, özellikle bize büyük sevgi ve saygı duyardı, bu yönü, bize yazmış olduğu mektuplardan anlaşılmaktadır.

Nihayet ömrü vefa etmeyerek 1358 yılında vefat etmiştir. Bu zatın müridlerinden bir zat, Sırac-üt Tâlibin adlı bir kitap telif etmişti. Çocuklarının en tanınmışları Şeyh Muhammed (KS) ile Şeyh Mutasım (KS)'dır.

Allah Dostu Şeyh Muhammed Osman Siraceddin-i Sani Hazretleri (KS) web sitesi.
PHPNUKE ©