Untitled Document
 MÜMİNLERİN BİLGİSİNE 
 GÜNÜN AYET-İ KERİME'Sİ:
Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! Âmin. (Fatiha-7)

 GÜNÜN HADİS-İ ŞERİF'İ:
Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı.

 GÜNÜN SÖZÜ:
Ölüm, eski bir şeydir ama başına gelene yeni gibi görünür. Her insan da ölebilecek yaştadır.
 
 FAYDALI SİTELER 
 
 SİTEDEKİ ZİYARETÇİLER 
Şu an sitede, 3 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

 
 ZİYARETÇİ SAYACI 
Pazartesi116
Salı3
Çarşamba112
Perşembe149
Cuma132
Cumartesi141
Pazar165
Toplam:371839
En Çok:581
 
http://www.siraceddin.com - silsile - Şeyh Necmeddin (K.S.)

    

ŞEYH ZİYAEDDİN OĞLU ŞEYH NECMEDDİN (K.S.)
(1280-1337 Hicrî) (1863-1918 Miladî)

Bu ulu zat, Biyara'da dünyaya gelmiş ilim, takva, zahidlik, terbiyesiyle yetişmiş, her yönden yeterli bilgi sahibi olmuş, amcası Şeyh Bahaeddin (KS)'den ve mürşidi olan babası Şeyh Ömer Ziyaeddin (KS)'den bu tarikatı almıştı. Bu zat, Şeyh Alâeddin (KS) ile akrandı. Ancak Şeyh Alâeddin (KS), kendisinden birkaç ay önce dünyaya gelmişti. Babasının vefatından sonra irşad makamına oturmuş, medreseler açarak birçok talebe yetiştirmişti. Fakih ve salih kişilerle dostluklar kurmuştu. Havas ilmini, özellikle fıkıh ilmini çok severdi. Kendisi, âbid ve zahid bir zat olup dünya sevgi ve ziynetinden uzak yaşardı. Tarikatın inceliklerine ve usûllerine, tasavvuf makamlarına derin vukufu olan bir kimseydi.

Tıp ilmini de pek severdi. Özellikle ruhî bir tabip olarak, nefsin kötülüklerini önlemede nazik bir doktor gibiydi. Böylelikle müridlerinin, tarikata intisab edenlerin ve çevresinde yetişmiş âlimlerin gözbebeği olmuştu.

Yüce Allah (CC)'ın rahmeti üzerine olsun, olgun, kemâl, edeb ve vekar sahibi olduğundan, kalem erbabı edipler tarafından çok sevilen son derece ince duygulu bir şairdi. Yazmış olduğu şiirlerden sevgi ve güzel kokular yayılırdı. Bu zat, çevresinde Kevkep lakabı ile anılırdı.

Özellikle tarikat usûl ve adabı yönünden parlayan bir yıldızdı. Yazıları, manâ ve işaret yönünden tasavvufa eğilimli idi. Bunları, ancak güzel bir ahlâk ve terbiye ile yetişenler anlardı.

Bu zatın birçok çocukları ve torunları vardır. Bunlardan en tanınmışları Şeyh Muhammed, Şeyh Nureddin, Şeyh Zeyneddin, Şeyh Muhammed Osman, Şeyh Kemal, Şeyh Haydar, Şeyh Aynüddin, Şeyh Seyfeddin ve Şeyh Sahib'dir (KS).

Allah Dostu Şeyh Muhammed Osman Siraceddin-i Sani Hazretleri (KS) web sitesi.
PHPNUKE ©